Președintele american, Donald Trump, a dat asigurări în privința bunelor relații dintre Statele Unite și Turcia

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 08-10-2019 18:55

Președintele american, Donald Trump, a dat asigurări asupra stării bune a relațiilor dintre administrația de la Washington și cea de la Ankara, ca urmare a reacțiilor bipartizane ce au însoțit hotărârea acestuia de a retrage trupele americane din zona de nord-est a Siriei, relatează agenția Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Dezvăluire scandaloasă. Copilul din România, închiriat unui neamț, pentru a fi abuzat sexual

Liderul de la Casa Albă a transmis clarificări în ceea ce privește bunele relații ale Statelor Unite cu Turcia, marți, prin intermediul unei postări pe Twitter. Declarația președintelui Trump vine ca urmare a reacțiilor bipartizane ale mai multor lideri internaționali, față de hotărârea acestuia.

„Atât de mulți oameni au uitat că Turcia este un mare partener comercial al Statelor Unite; în fapt, ei au realizat structura de oțel a avionului militar F-35. De asemenea, ei sunt buni negociatori”; „Totodată, și cel mai important, nu uitați că Turcia este un membru important, într-o situație bună, al NATO”, a comunicat Donald Trump.

Administraţia de la Washington a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul în care Turcia urmează să lanseze o ofensivă militară împotriva grupurilor insurgente kurde. Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat, luni seară, că "va distruge" economia Turciei dacă armata turcă "va depăşi limitele" prin incursiunea militară antikurdă din Siria.

Citește și: FBI intervine direct în cazul Caracal! Doi agenți l-au ‘luat tare’ pe Gheorghe Dincă

Mai multe state europene, alături de Uniunea Europeană, Siria și Iran au avertizat asupra consecințelor atacului împotriva grupurilor kurde, anunțat de Ankara.