Ambasadorul Turciei convocat la Ministerul francez de Externe pentru a oferi explicaţii în legătură cu ofensiva militară turcă în nord-estul Siriei

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 10-10-2019 15:02

Ambasadorul Turciei la Paris a fost convocat joi la Ministerul francez de Externe pentru a oferi explicaţii în legătură cu ofensiva militară turcă în nord-estul Siriei, afirmă surse guvernamentale citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a condamnat vehement intervenţia militară turcă în nord-estul Siriei.

Daniel Morar și Mona Pivniceru, în dezacord cu decizia CCR privind războiul Parlament și ÎCCJ

Uniunea Europeană a somat, miercuri seară, Turcia să înceteze urgent ofensiva militară în nord-estul Siriei, denunţând iniţiativa "unilaterală" a Administraţiei Recep Tayyip Erdogan.

"Uniunea Europeană cere Turciei să oprească această iniţiativă militară unilaterală", se arată într-o declaraţie comună a celor 28 de state membre ale Uniunii Europene. "Este puţin probabil ca pretinsa zonă de securitate prevăzută de Turcia în nord-estul Siriei să răspundă criteriilor internaţionale în materie de repatriere a refugiaţilor", subliniază Uniunea Europeană, avertizând că nu va furniza "asistenţă pentru stabilizare sau dezvoltare în zonele în care sunt ignorate drepturile populaţiei".