Fugit în SUA, Vlad Plahotniuc are mandat de ARESTARE emis pe numele său: Ce acuzații îi aduc procurorii

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 10-10-2019 16:47

Procurorii anticorupție din Republica Moldova au cerut joi emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, citat de Unimedia.

Cererea va fi analizată tot joi de către Judecătoria Chișinău.

Citește și: Victor Ponta își ‘toarnă’ foștii colegi din PSD: ‘Am sute de mesaje în telefon’

Viorel Morari a anunțat că cererea a fost depusă într-un dosar de spălare de bani și a mai informat că o persoană implicată în acest dosar a fost deja arestată preventiv pentru complicitate la infracțiunea de spălare de bani. De asemenea, procurorii au cerut mandat de arestare și pe numele unei a treia persoane implicate în acest caz.

„Potrivit materialelor cauzei, pe parcursul anilor 2013-2015, Vladimir Plahotniuc a creat o schemă infracțională cu scopul convertirii, transferului, dobândirii, deţinerii și utilizării unor bunuri despre care știa cu certitudine că ele constituie venituri ilicite”, a informat Procuratura Anticorupție prin intermediul unui comunicat.

Citește și: Noi declarații făcute de Dan Barna! ‘ Am votat pentru claritate şi rezolvarea crizei’

Unimedia notează că în cazul în care persoanele implicate în dosar vor fi găsite vinovate, ele riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci și zece ani de închisoare.