Cosmin Contra, selecționerul României: 'Mă aștept la un meci foarte greu contra Norvegiei, dar suntem pregătiți'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 14-10-2019 19:45

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale a României, a susținut o conferință de presă, luni, premergătoare meciului cu Norvegia, care va avea loc marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Antrenorul a scos în evidență calitățile următorului adversar din preliminariile EURO 2020, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Informații incredibile! De unde a fost extras ADN-ul Alexandrei Măceșanu

În același timp, Contra a subliniat ideea că este încrezător în lotul său și crede că naționala României este pregătită pentru meciul cu Norvegia.

"După aspectul jocului, nu m-a surprins egalul Norvegiei cu Spania (n.r. - sâmbătă, scor 1-1). Norvegia a făcut un meci bun, mai ales în repriza a doua, din minutul 70. Schimbările făcute de antrenor au dat roade și cred că e un rezultat meritat. Mâine mă aștept la un meci foarte greu, din toate punctele de vedere, dar suntem pregătiți, ne-am antrenat foarte bine, am încredere în jucătorii mei și sper să câștigăm.

Per ansamblu, echipa Norvegiei e puternică atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al atacului. Au doi jucători care pot pune probleme oricând. Mă refer la Odegaard și King. Ei sunt doi jucători care în orice moment pot pune probleme oricărui adversar. Sper ca în zona în care va intra Odegaard, jucătorul care va fi acolo să se achite foarte bine de sarcina sa", a declarat Cosmin Contra, la conferința de presă premergătoare jocului.

Citește și: Jandarmeria reacționează! Dezvăluire despre așa-zisa destructurare a trupelor de intervenție

De asemenea, selecționerul a vorbit despre formația pe care o va folosi marți și a reiterat faptul că România depinde doar de ea să obțină calificarea la Campionatul European din 2020.

"Cei trei adversari rămași nu e niciunul ușor. Echipa Norvegiei e la același nivel cu cea a Suediei, poate cu o viteză în plus de joc. Pentru mine, cel mai important joc e cel care urmează. Cu un rezultat pozitiv suntem și mai aproape de calificare, una pe care ne-o dorim toți. Niciodată jucătorii nu vor evolua la egal.

Formația o voi alcătui în funcție și de calitățile adversarilor. Ne-au dat peste cap accidentările pe care le-am suferit în Feroe (n.r. - Dragoș Grigore și Vlad Chiricheș), dar sper ca cei care au fost convocați de urgență (n.r. - Andrei Burcă și Iulian Cristea) să facă față la un asemenea meci. Am mare încredere în ei, s-au antrenat foarte bine și sper să ne facă fericiți pe toți. Nu știu dacă Mitriță și-a câștigat postul de titular, vedem mâine. În principiu, m-am hotărât asupra cuplului de fundași. Eu iau în calcul orice variantă care poate să fie folosită. Și Toșca e o variantă pentru postul de fundaș central pentru că acolo joacă și la echipa de club", a mai spus Contra.

România şi Norvegia au nevoie de o victorie pentru a rămâne cu şanse reale în lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

Citește și: Traian Băsescu aruncă bomba în cazul Caracal: Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale

Clasamentul grupei F de calificare la EURO 2020, după şapte runde disputate:

1. Spania - 19p

2. Suedia - 14p

3. România - 13p

4. Norvegia - 10p

5. Malta - 3p

6. Insulele Feroe - 0p

Toate echipele mai au de disputat trei jocuri în preliminarii. La turneul final se vor califica primele două clasate.