Ministrul demis al Agriculturii, Petre Daea, despre însămânţări:: 'Sunt finalizate 202 mii de dosare cu peste 317 milioane euro'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 16-10-2019 20:10

Ministrul demis al Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă realizată cu ocazia bilanţului, că în cursul acestei nopţi a pregărit finanţările pentru însămânţări, finalizând 202 mii de dosare în valoare de 317 milioane de euro, anunță MEDIAFAX.

"Suntem în plină însămânţare. Nu întâmplător azi noapte toţi cei care aveau responsabilitatea au fost la lucru. Am programat pentru astăzi să începem la cumpăna nopţii. Ne-am programat să prelucrăm dosarele la peste 200 de mii de fermieri. Am realizat acest lucru până la orele 12, se continuă, sunt transferate aceste 202 mii de dosare cu peste 317 milioane euro. Facem acest lucru în continuare în dorinţa de a termina la timp semănatul în România, pentru că însămânţările nu se fac cu bani, se fac de către fermieri", a spus Daea.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Acesta a adăugat că în recoltarea porumbului este în plină desfăşurare.

"Suntem în plină campanie de recoltat. Mai avem de recoltat la porumb. Mai avem de recoltat în toate judeţele, în mod deosebit în centrul ţării", a spus ministrul. Petre Daea a declarat anterior că România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană în ultimii doi ani la recolta de porumb şi floarea soarelui şi şi-ar putea păstra poziţia şi în 2019, datorită producţiei care se va apropia de rezultatele din anii precedenţi.

"Dacă în anul 2007 când am intrat în Uniunea Europeană producția totală la cereale era în jur de 12 milioane de tone, în 2017 a fost de 27 de milioane de tone, în 2018 de 31 de milioane, iar anul acesta se preconizează că ne apropiem de rezultatele obținute în cei doi ani la rând", a spus acesta.