Organizaţia neguvernamentală SOS Méditerranée cere UE să desemneze un port pentru debarcarea a 104 migranţi aflaţi pe nava Ocean Viking

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 21-10-2019 18:39

Organizaţia neguvernamentală SOS Méditerranée le-a cerut luni autorităţilor europene să desemneze un port pentru debarcarea a 104 de migranţi aflaţi la bordul navei umanitare Ocean Viking, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

Nava Ocean Viking, care se afla luni în apele internaţionale în largul coastelor malteze, le-a cerut Centrului de coordonare a operaţiunilor de salvare maritimă italian (MRCC) şi instituţiei omoloage malteze să atribuie un loc de sigur pentru ''debarcarea rapidă a 104 supravieţuitori'', a indicat SOS Méditerranée, ce are sediul la Marsilia (sud-estul Franţei).

Autorităţile italiene şi cele malteze nu au făcut niciun comentariu legat de acest caz.

Nava Ocean Viking i-a salvat vineri pe ocupanţii unei ambarcaţiuni pneumatice în derivă, la 50 de mile nautice de coastele libiene. Printre cei 104 de migranţi se află 40 de minori, din care 30% sunt neînsoţiţi, precum şi două femei însărcinate.

Citește și: Sorina Matei scoate la lumină o ‘coincidență’ ciudată în cazul Dan Barna-RISE Project! Mutare neașteptată

Operaţiunea de salvare a avut loc la numai două zile după debarcarea a 176 de migranţi în portul italian Taranto.

În ultimii patru ani, navele Aquarius şi Ocean Viking, operate de organizaţia SOS Méditerranée, au salvat peste 30.000 de migranţi în Marea Mediterană.