VIDEO Un lider PSD l-a ofertat pe Victor Ponta: 'Să facem o majoritate, după prezidențiale. Mulți din PSD vor, se vor schimba multe, după alegeri'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 23-10-2019 20:48
Actualizat: 23-10-2019 20:52

PSD și Pro România ar putea face guvernul, după alegerile prezidențiale! Este scenariul care, conform primarului Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, are mulți adepți în PSD. Asta, în ciuda declarațiilor radicale ale președintelui Viorica Dăncilă, care a spus răspicat că Victor Ponta nu este agreat de PSD.

Tudorache i-a făcut o ofertă lui Ponta, miercuri seara, în direct, la România TV, și i-a transmis că, ”după prezidențiale se vor întâmpla multe”, alimentând scenariul conform căruia, dacă Dăncilă nu ar intra în turul 2 sau ar obține un scor sub cel al partidului, ar urma să fie mazilită din fruntea PSD.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

”E o propunere personală. După alegerile prezidențială ar trebui formată o majoritate pe partea stângă. Este părerea mea și, cred, a multor colegi din PSD. Eu zic că după prezidențiale se vor întâmpla multe și stânga va mai avea multe de spus în politică.”, a spus Daniel Tudorache.

Ponta a precizat că este de acord cu propunerea fostului său coleg, dar a adăugat că PSD trebuie să scape de ”oamenii care au stricat social-democrația, trebuie promovați cei care au rezultate și competențe”.

Citește și: Ministrul Muncii reacționează! ‘Ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?’

”Împărtășesc această opinie, cu o singură diferență. Eu cred că ne trebuie o perioadă serioasă comună de opoziție. Trebuie să dăm la o parte oamenii care au stricat social-democrația, trebuie promovați cei care au rezultate și competențe. La un moment dat, când suntem pregătiți, trebuie să intrăm într-o bătălie, pentru că bătălia între noi ne-a prins într-un moment prost. Eu l-am văzut în luna august, când am avut singura mea discuție cu doamna Dăncilă, când i-am propus un guvern nou, restructurat. Nu știu dacă vor vrea, după prezidențiale. Trebuie foarte multă reformă în partea stângă pentru că în ultimii 3 ani s-au făcut și multe lucruri bune, și multe lucruri rele.”, a spus Victor Ponta la România TV.

Citește și: Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul .