Vremea se răcește dramatic, începând din această săptămână: temperaturile scad și cu 25 de grade

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 28-10-2019 06:48

Temperaturile vor scădea zilele următoare chiar și 25 de grade. Răcirea se va simți semnificativ de marți. Anunțul a fost făcut de directorul ANM, la ”Sinteza Zilei”.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

O masă de aer rece va aborda și zona geografică a țării noastre. Răcirea va începe semnificativ de marți. Luni vor fi temperaturi de maxime într 16 până la 20 de grade. De marți răcirea se va resimți în special, în partea de Vest a țării. Dacă luni în zona de Vest vor fi temperaturi de 21-22 de grade, marți mercurul în termometru va înregistra 10-11 grade.

Marți vom avea temperaturi de 19-21 de grade doar în partea de Sud-Vest a țării. După care, miercuri răcirea se va extinde în toată țara, vor fi cel mult 13 grade. Joi și vineri dimineață vor fi temperaturi care vor ajunte până la - 8 grade în depresiunile din Estul Transilvaniei.

Vor fi și precipitații în extindere, în aproape toată țara. Ninsorile vor fi prezente la altitudini mai mari de 1400 de metri. Nu e o răcire de lungă durată. Din 3-4 noiembrie, mercurul în termometre va crește. Apoi, vor fi temperaturi de 17-18 grade.