Un tronson de 17 kilometri din drumul Poarta Transilvaniei a fost inaugurat: A costat aproape 10 milioane de euro

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 28-10-2019 16:43
Actualizat: 28-10-2019 16:44

Un tronson de 17 kilometri din DN 172 D – Poarta Transilvaniei, un drum turistic din Bistrița-Năsăud care va lega cele mai importante zone turistice din județ, a fost inagurat luni. Tronsonul a costat aproape 10 milioane de euro, anunță MEDIAFAX.

Primul tronson din drumul Poarta Transilvaniei, un drum turistic din Bistrița-Năsăud care va lega cele mai importante zone turistice din județ, a fost inagurat luni. Tronsonul de drum are 17 kilometri și a costat 9,92 milioane de euro, fiind realizat de o firmă din județul Bistrița-Năsăud.

Citește și: Neașteptat! Decizia luată de Rareș Bogdan .

Tronsonul face parte dintr-un proiect pentru care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reușit să acceseze cea mai mare finanțare din regiunea de Nord-Vest pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, de 38 milioane de euro.

La licitația pentru crearea drumului turistic, numit Poarta Transilvaniei, care are 50 de kilometri împărțiți în cinci tronsoane și care reunește cele mai frumoase zone din județ, s-au înscris la licitație nu mai puțin 378 de firme, fiind stabilit un adevărat record în acest sens.

„Vreau să felicit în special constructorul și să vă spun cât sunt de bucuros că avem astfel de firme care să stabilescă un standard atât de înalt de calitate. Nu văd nicio difrență între un drum din Austria sau Eleveția comparativ cu ce avem noi aici, la Colibița”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Citește și: Victor Ponta reacționează după decizia privind votul pentru Guvernul Orban: E blat între PSD și PNL

Poarta Transilvaniei a fost primul contract de finanțare din România susținut din fonduri europene pe noul exercițiu financiar, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul are o valoare de 38 milioane de euro și vizează reabilitarea a 50 de kilometri de drumuri județene și va deservi 23.000 de cetățeni, reunind cele mai frumoase zone din județ.

Celelalte patru tronsoane de drum se află în diferite stații de execuție.