Drumurile naţionale din Botoșani vor fi deszăpezite cu utilajele proprii ale SDN, în lipsa unui contract cu o firmă de specialitate

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 29-10-2019 12:18

Administratorii drumurilor naţionale din judeţul Botoşani ar putea fi nevoiţi să intervină cu utilaje proprii pentru deszăpezire în cazul căderii, în perioada imediat următoare, a unor precipitaţii sub formă de ninsoare, ca urmare a lipsei, până în prezent, a unui contract de lucrări de întreţinere a şoselelor pe timp de iarnă, a declarat, marţi, în şedinţa Colegiului prefectural, şeful Secţiei Drumuri Naţionale (SDN), Viorel Zacreţchi, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, SDN are 16 utilaje proprii, iar Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi va trimite la Botoşani încă cinci noi utilaje, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Citește și: Un ministru PSD iese la atac în pline audieri în Parlament: Raluca Turcan și Roberta Anastase, la un pas de a prelua destinul României

"Ieri (n.r.- luni) am purtat discuţii telefonice cu domnul Laicu (n.r.- directorul general Ovidiu Mugurel Laicu) din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, cât şi cu domnul director general Scarlat Florin din cadrul CNAIR Bucureşti şi am primit asigurări că, până pe data de 5 noiembrie, contractul de deszăpezire va fi semnat. Întrebarea care se pune este: dumneavoastră faceţi faţă cu utilajele pe care le aveţi, în cazul în care avem parte de vreme nefavorabilă?", a declarat prefectul Dan Şlincu. 

DRDP a organizat licitaţia pentru desemnarea unei firme care să întreţină drumurile pe timp de iarnă, însă procedura nu a fost finalizată. În baza viitorului contract, SDN Botoşani va avea la dispoziţie alte 37 de utilaje închiriate.