Rusia a revocat un diplomat din ambasada de la Sofia, care este suspectat de spionaj în Bulgaria

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 29-10-2019 17:05

Ministrul bulgar de Externe a informat că Rusia a revocat unul dintre membrii misiunii sale diplomatice în Bulgaria, după ce Parchetul General de la Sofia a anunțat că acesta este investigat pentru spionaj, relatează site-ul site-ul Balkan Insight, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

"A fost stabilit faptul că, încă din septembrie 2018, cetățeanul rus a desfășurat activități de colectare a informațiilor prin participarea la diverse întrevederi cu naționali bulgari, inclusiv cu cineva care avea acces la informații clasificate despre Bulgaria, UE și NATO", au informat procurorii într-un comunicat.

Punerea sub acuzare a acestuia a fost oprită de imunitatea diplomatică pe care o avea.

Potrivit autorităților bulgare, avertismentul privind presupusul spion a venit din partea Agenției Naționale de Securitate, DANS.

Aceasta este pentru a doua oară în două luni când Parchetul General din Bulgaria a deschis un caz împotriva posibilităților activități de spionaj din partea Rusiei.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

La 10 septembrie, a anunțat că a demarat o anchetă împotriva președintelui organizației non-guvernamentale Mișcarea Rusofilă, Nicolai Malinov, care a fost acuzat de spionaj pentru două organizații din Rusia.