Ministrul demis al Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, întâlnire cu ambasadorul Azerbaidjanului: Discuții privind cooperarea în domeniul energetic

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 29-10-2019 22:12

Ministrul demis al Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, l-a primit marţi pe ambasadorul Republicii Azerbaidjan, Huseyn Najafov, în cadrul discuţiilor fiind abordate perspectivele relaţiilor româno-azere, cu accent pe creşterea cooperării economice, a proiectelor bilaterale şi a celor cu impact regional în domeniul transporturilor şi energiei şi cooperarea în cadru multilateral, anunță AGERPRES.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Mănescu a subliniat faptul că Republica Azerbaidjan este singura ţară din Caucazul de Sud cu care România are relaţii de parteneriat strategic. Ea a reliefat potenţialul de dezvoltare a cooperării bilaterale în domenii precum relaţiile economice şi comerciale, transporturile, energia, educaţia, cultura şi contactele interumane.

În context, ministrul român a pus accentul pe importanţa intensificării eforturilor pentru transpunerea în realitate a proiectului Rutei de transport mărfuri Marea Neagră - Marea Caspică, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Extern transmis AGERPRES.

Ambasadorul azer a împărtăşit evaluările cu privire la nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, în contextul parteneriatului strategic dintre România şi ţara sa.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

De asemenea, el a mulţumit părţii române pentru colaborarea foarte bună în cadrul organizaţiilor internaţionale şi a punctat, la rândul său, importanţa dezvoltării în continuare a cooperării economice şi comerciale, în sfera transporturilor şi cea a energiei, precizează sursa citată.