Ioan Mircea Paşcu, atac la Dăncilă: 'PSD pune la bătaie post de comisar european - oferta valabilă în limita apropiatilor disponibili'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 29-10-2019 23:42

Ioan Mircea Paşcu, fost vicepreşedinte al Parlamentului European, reacţionează la ştirea că Viorica Dăncilă i-a propus Gabrielei Firea funcţia de comisar european din partea României. Paşcu, propus comisar european interimar după demisia Corinei Creţu şi retras ulterior fără explicaţii, afirmă că Dăncilă a plecat la vânătoare de comisari.

"După o tăcere de vreo trei săptămâni de la nominalizarea - nereușită și ea - a lui Nica, Dancila a plecat la vânătoare de comisari europeni: după ce l-a nominalizat pe Negrescu, a sunat-o și pe Firea, încercând s-o ademenească sa accepte (lucru pe care Firea, spre cinstea ei, nu l-a acceptat). Lume, lume, dați navala: PSD pune la bătaie post de comisar european - oferta valabilă in limita “apropiatilor” disponibili!", scrie Ioan Mircea Paşcu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Picioarele pot dezvălui boli grave. Semnele la care trebuie să fii atent

Primarul general Gabriela Firea a spus că premierul Viorica Dăncilă a sunat-o, marți, pentru a o întreba dacă ar fi de acord ca ea să fie propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european. Firea a spus că a respins propunerea.

Premierul în exerciţiu Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, precizând că scrisoarea către Bruxelles urma să fie trimisă marți.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a primit marţi după-amiază scrisoarea Guvernului Viorica Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că procedura este urgentă.