Actorul John Witherspoon a murit

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 30-10-2019 13:28

Actorul american John Witherspoon, cunoscut pentru rolurile interpretate în filmele "Vineri/ Friday", "Petrecere acasă/ House Party" și "Bumerangul/ Boomerang", a murit marți, la vârsta de 77 de ani, potrivit Variety, scrie Mediafax.

"Anunțăm cu mare tristețe că soțul și tatăl nostru John Witherspoon a murit. A fost o legendă a industriei de divertisment și o figură paternă pentru toți cei care l-au urmărit pe parcursul anilor. Te vom iubi pentru totdeauna, «Pops»", a scris familia actorului pe rețeaua de micro-blogging Twitter.

Witherspoon a avut apariții memorabile în filme și seriale, jucând rolulul tatălui lui Craig, interpretat de rapperul Ice Cube, în filmele "Vineri/ Friday" (1995), "Vinerea viitoare/ Next Friday" (2000) și "Vineri, în ajun de Crăciun/ Friday After Next" (2002).

Citește și: Președintele CNA a propus interzicerea spotului eMag cu Mihai Șora: 'Nu le pot răspunde acestor oameni că nu există încălcări, când, de fapt, există' - VIDEO

Născut în orașul Detroit, din statul american Michigan, Witherspoon a avut apariții frecvente alături de actorul Eddie Murphy în pelicule precum "Bumerangul/ Boomerang" (1992), "Vampirul din Brooklyn/ Vampire in Brooklyn" (1995) și "Doctor Dolittle 2" (2001).

Totodată, John Witherspoon i-a dat voce personajului Robert “Granddad” Freeman în serialul de animație "The Boondocks". Actrița Regina King, ce a colaborat cu Witherspoon atât pentru serialul animat, cât și pentru filmul "Vineri/ Friday", a scris pe rețeaua de micro-blogging Twitter: "Tatăl, bunicul meu, inspirația mea! Te iubesc! Să te odihnești în paradis, rege!".

La căpătâiul actorului stau soția Angela și copiii Alexander Witherspoon, John David Witherspoon.