Ironii, acuzații și nervi la audierea ministrului Muncii: 'Nu puteți să-l judecați pe Cîțu de două ori!'

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 30-10-2019 15:50

Audierea ministrului liberal propus la Muncă, domeniu capital pentru PSD, s-a transformat miercuri, în Parlament, într-un schimb de replici, acuzații și ironii care au provocat amuzament dar și nervi în comisiile de specialitate.

Audierea propriu-zisa a inceput cu intarziere dupa ce aproape o jumatate de ora parlamentarii PNL-USR s-au contrazis cu presedintele de sedinta, Adrian Solomon (PSD), pentru ca unii parlamentari figurau si in comisiile de munca si in comisiile de egalitate de sanse si nu era clar daca au drept la un vot sau la doua voturi.

`Nu pot sa supun la vot aberatii', le-a zis Solomon partidelor pro-guvern si i-a trimis pe cei nemultumiti sa dea o tura de Parlament sa se linisteasca. `Este un abuz ce faceti dvs., nu decideti dvs pe cine acceptati ca inlocuitor”, au vociferat parlamentarii din PNL si USR.

„Adica vreti sa se voteze cu doua maini?”, a zis un senator PSD. ”Nu furati la vot!”, a zis si Lia Olguta Vasilescu.

PNL a propus chiar sa nu se mai tina sedinta pana nu se lamureste subiectul in conducerea Parlamentului, dar PSD nu a fost de acord.

Dupa ce a inceput audierea au fost multe schimburi de replici.

Unii parlamentari care au cerut cuvantul si nu li s-a dat au reclamat ironic, la adresa lui Solomon: 'Pot sa respir, daca imi dati voie?'. La intrebarile pe care le-a pus Lia Olguta Vasilescu, o senatoare PNL a intervenit: 'O audiem pe dna Olguta vasilescu? Ca nu avem nevoie de sfaturile dansei'.

'Nu esti dumneata judecator aici, dle Zamfir', a zis un deputat PNL dupa ce senatorul PSD Daniel Zamfir a intrebat cum o sa restabileasca ministrul echilibrul intre salariul la stat si privat prin eliminarea inechitatilor, asa cum se afirma in programul de guvernare, daca nu o sa taie salariile.

La multe vociferari in sala, seful de sedinta i-a trimis iar pe parlamentarii care nu au rabdare la o plimbare in jurul Parlamentului.

„La PMP suntem la a treia inlocuire, sa nu se termine grupul pana se incheie sedinta”, au mai zis PSD-istii dupa ce la PMP au venit mai multi inlocuitori.

„Nu puteti sa-l judecati pe Citu de doua ori!', s-au plans liberalii, dupa ce ministrului propus i s-au pus intrebari legate de partea fiscal-bugetara.

'Puteam sa va pun 50 de intrebari, va pun doar 5', a zis senatorul PSD Liviu Pop.

In mai multe momente PSD-istii si liberalii au vorbit unii peste altii si ministrul audiat, Violeta Alexandru, a fost intrerupt.