Cătălin Predoiu a RECUNOSCUT chiar în Parlament: Unele modificări ale Codurilor Penale au fost NECESARE, altele cu dedicație

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 30-10-2019 16:12

Ministrul propus la Justiție, Cătălin Predoiu, a vorbit, miercuri, în timpul audierilor din Parlament, despre protocoale, despre erorile din justiție și a afirmat că este de acord că unele modificări ale Codurilor Penale se impuneau, însă altele au slăbit justiția.

„Eu sunt de acord că se impuneau ajustări în Codurile Penale, în acord cu deciziile CCR și ale reglementărilor comunitare în materie. După cum știu la fel de bine că unele, nu toate, dar unele din modificările propuse recent au fost propuse pentru a bloca anchete și în general parchetele”, a spus Cătălin Predoiu, conform Mediafax.

Citește și: Traian Berbeceanu a EXPLODAT la adresa șefilor numiți politic din Poliție , după ce un luptător de la trupele speciale ale IPJ Alba a MURIT subit

Ministrul propus la Justiție în Cabinetul Orban a spus că unele modificări au slăbit instituții juridice. Predoiu a afirmat că protocoalele au încălcat drepturi în cazuri particulare, dar totul trebuie analizat separat.

„În aceeași logică a onestității să recunoaștem ceea ce știm cu toții: unele modificări, iarăși subliniez, doar unele modificări au slăbit instituții juridice pentru a salva un fost lider politic. Poate și a altora. După cum sunt de acord că există o percepție publică puternică în sensul că în aplicarea protocoalelor atunci când funcționau s-au încălcat drepturi în unele cazuri particulare. Dar numai justiția poate stabili în care cazuri și de către cine. Numai un studiu bazat pe date concrete și cu cifre oficiale poate stabili dacă a fost vorba de o încălcare sistematică sau acte izolate. Eu sunt gata să accept că au fost erori inacceptabile în lupta cu corupția, cum a fost cazul de la Ploiești, dar nu voi ignora niciodată succesele reale ale procurorilor anticorupție, pe nedrept huliți în masă de o parte dintre noi, cum de fapt orice greșeală trebuie să fie individuală, după cum orice succes instituțional nu poate să fie decât colectiv”, a mai spus Predoiu.

Deputatul Cătălin Predoiu, propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban, a mai deținut acest portofoliu în perioada 2008-2012 și a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe. Predoiu a criticat în repetate rânduri acțiunile fostului ministru al Justiției Tudorel Toader.