ICCJ se pregătește să pună în cui dosarul Ghiță-Bădescu - Mișcare de ultimă oră a judecătorilor

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 04-11-2019 09:47

Completul de judecători de la ICCJ condus de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, a pus luni în discuția părților din dosarul de corupție al fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, și al fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, o cerere din oficiu de sesizare a CJUE cu întrebări referitoare la aplicarea deciziei CCR.

Concret instanța a luat luni în discuție apelul DNA în dosarul în care Sebastian Ghiță  a fost achitat pentru dare de mită, la fel ca și fostul edil din Ploiești.

Citește și: Coadă la justiţie la instanţa supremă - Dosarele lui Ponta şi Şova, Sebastian Ghiţă sau Viorel Hrebenciuc, pe masa judecătorilor

Instanța a arătat că dorește să sesizeze Curtea de Justiției a Uniunii Europene și a suspendat pentru 15 minute ședința de judecată pentru avocații dar și procurorul DNA să vadă întrebările și să își pregătească concluziile.

Avocatul lui Ghiță le-a spus celor cinci judecători că până la momentul deciziei CCR privind conflictul de constituționalitate această instanță nu a admis nicio cerere de sesizare a CJUE și că are nevoie de timp pentru a vedea practica existentă la acest moment.

Dacă se va dispune sesizarea CJUE judecata în acest dosar se va suspenda până la primirea răspunsului de la instanța europeană.