Teatrul Bulandra participă la Festivalul Internațional 'Theatre Olympics', din Sankt Petersburg

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 07-11-2019 10:30

Teatrul Bulandra pleacă joi la Sankt-Petersburg, la Festivalului Internațional „Theatre Olympics”, manifestare de prestigiu şi amploare ce reunește timp de șase luni cele mai prestigioase teatre și profesioniști ai scenei din întreaga lume, potrivit Mediafax.

Ediția aniversară de 25 ani se desfășoară anul acesta în Rusia, oferind 50 spectacole din 20 țări. Reprezentațiile artiștilor români cu spectacolul ”Carousel”, în regia lui Andrei Șerban, după piesa ”Liliom” de Ferenc Molnar și filmul cu același nume al lui Fritz Lang, urmează să fie găzduite în 10 şi 11 noiembrie de Teatrul Alexandrinsky, una dintre scenele istorice ale Rusiei imperiale, restaurată în 2006.

”Suntem foarte mândri, chiar dacă nu avem timp s-o arătăm", spune directoarea teatrului, actrița Catinca Maria Nistor.

Citește și: EXCLUSIV - Reorganizarea guvernului Ludovic Orban: noile superministere înființate prin ordonanță de urgență / DOCUMENT INTEGRAL

"Nu e un festival oarecare ci, așa cum îi spune și numele, o adevărată Olimpiadă. Ieri a plecat decorul, azi tehnicul, mâine distribuția. Deplasăm, tehnicieni şi actori, un total de 48 de persoane. Cu toate că teatrul românesc se bucură, prin tradiţie, de o mare apreciere internațională, doar nouă ni s-a făcut onoarea de a fi invitați. Vrem să redăm „Bulandrei” locul între numele mari din elita teatrului europen şi mondial, alături de „Schaubühne” din Berlin sau „Théâtre des Bouffes du Nord” din Paris, să continuăm înscrierea teatrului românesc şi prin „Bulandra” în circuitul valorilor universale. Dincolo de excelența numelui „Bulandra”, avem și răspunderea de a reprezenta România. Din sală nu ne vor cântări doar mari nume ale teatrului mondial, ci și publicul rus de teatru din Sankt Petersburg, printre cele mai educate și exigente din lume. Da, vom juca în limba română, dar știu că ne vom face înțeleși. Excepţionalii mei colegi, sub magica baghetă a marelui regizor Andrei Şerban ştiu cum să aducă pe scenă, la maximă intensitate, sentimentele şi visele cuprinse în text. Când este aşa, teatrul nu se traduce, pentru că se trăiește.”