Ministrul Sănătății anunță prima INSPECȚIE FULGER: Nu se poate să ascundem mizeria sub preș

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 07-11-2019 12:07

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că o echipă din Minister va merge la Spitalul „Sf. Maria”, din Capitală, după ce, pe rețelele de socializare, au apărut imagini cu o femeie care a suferit arsuri cu un aparat medical în timpul unei intervenții, conform Mediafax.

„Am luat legătura cu șeful secției de Chirurgie și așteptăm o poziție a domniei sale. (...) Așteptăm poziția oficială. Cineva din echipa Ministerului va face o vizită acolo. Am văzut că un aparat a explodat producând arsuri grave pacientei. Dar este tendința aceasta de a ascunde mizeria sub preș. Ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă în loc să găsim soluții”, a spus ministrul Victor Costache.

Citește și: Ludovic Orban anunță SCHIMBAREA radicală: Cine primește bani cu PRIORITATE în sistemul de Educație

Având în vedere informațiile FALSE, apărute în presă, în ultimele ore, potrivit cărora ”O pacientă a suferit arsuri grave, într-o sală de operație de la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală după ce un dispozitiv medical a luat foc,” facem următoarele precizări:

ASSMB a transmis un comunicat de presă în care arată că informațiile apărute în spațiul public, despre starea gravă a femeii care a suferit arsuri în timpul intervenției, sunt „false”.

„În urmă cu 5 zile, în Compartimentul de Chirurgie Plastică de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, în timpul unei intervenții de extracție a unei tumori din nasul unei paciente, s-a autodeclanșat o flamă, care a durat o fracțiune de secundă, între pensa electrică și oxigenul din furtunașul care alimenta narina. Pacienta a suferit o arsură minimală, de grad 1, este în curs de vindecare, este în continuare internată la Spitalul Sfânta Maria, se află în tratament și va fi externată”, arată ASSMB în comunicat.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o femeie care a sufeirt arsuri la nivelul feței, în timpul unei intervenții chirurgicale, după ce aparatul cu care se lucra a făcut o flamă.