Mike Pompeo, în DEZACORD cu viziunea lui Emmanuel Macron: ' NATO nu este în 'moarte cerebrală''

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 08-11-2019 12:41

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat că nu este de acord cu afirmațiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a spus că NATO este „în moarte cerebrală”, iar oficialul american a declarat că, din punctul său de vedere, NATO este „cea mai importantă alianță din istorie”, potrivit Agerpres.

Pompeo se află vineri la Berlin, pentru a participa la ceremoniile dedicate aniversării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, informează Euronews.

Citește și: Angela Merkel, poziție radical diferită față de Emmanuel Macron: Nu sunt de acord

Declarațiile oficialului american vin în contextul în care și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că nu este de acord cu afirmațiile lui Macron, catalogându-le drept „cuvinte drastice”. „Președintele francez a folosit cuvinte drastice. Nu acesta este punctul meu de vedere în ceea ce privește cooperarea cu NATO. Cred că o asemenea lovitură nu este necesară”, a declarat Merkel la Berlin în timpul unei conferințe de presă la care a participat și Secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg.

Președintele Franței a avertizat joi că NATO se află în „moarte cerebrală” deoarece țările UE nu se mai pot baza pe Statele Unite.