Galaţi: Cinci persoane rănite în urma unui accident provocat de un şofer băut

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 08-11-2019 13:57

Două femei, o minoră şi doi bărbaţi din judeţul Galaţi au ajuns la spital, în urma unui accident rutier provocat în municipiul Tecuci de un şofer aflat sub influenţa alcoolului, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean(IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au fost anunţaţi că pe o stradă din centrul municipiului Tecuci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a cinci persoane.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că un tânăr, de 22 ani, din comuna Drăgăneşti, a condus autoturismul pe strada respectivă şi, în dreptul unei staţii peco, a încercat să efectueze o depăşire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu, şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care efectua manevra de viraj la stânga.

În urma impactului, şoferul vinovat de producerea accidentului, două femei şi o adolescentă, pasagere în autoturismul condus de acesta, precum şi şoferul celui de-al doilea autoturism, au fost răniţi, fiind transportaţi la spital.

La testarea alcoolscopică, bărbatul care a provocat accidentul a prezentat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.