ÎNFIORĂTOR O actriță rupe tăcerea: 'Am fost violată extrem de violent, la 18 ani! M-a lovit cu pumnii până când am cedat, făcându-mi tot felul de alte lucruri'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 09-11-2019 17:25
Actualizat: 09-11-2019 22:30

Regizorul Roman Polanski a fost acuzat de actrița Valentine Monnier că a violat-o ”extrem de violent”, în 1975, când ea nu avea decât 18 ani, potrivit unui interviu acordat de artistă publicației Le Parisien.

Regizorul în vârstă de 86 de ani este acuzat că a violat-o pe tânără în timp ce se aflau la o cabană de schi în Elveția, la Gstaad.

Citește și: Dialog exploziv între Olguța Vasilescu și Rareș Bogdan: Aţi venit cu lozincile astea mincinoase până acum

Monnier, acum în vârstă de 62 de ani, a afirmat că nu avea nicio legătură cu regizorul, nici personală, nici profesională și că abia îl cunoștea. Actrița a afirmat că violul a fost ”extrem de violent”.

“M-a lovit cu pumnii până când am cedat și m-a violat, făcându-mi tot felul de alte lucruri”, a mărturisit Monnier.

Citește și: Cozmin Gușă aruncă bomba: Doi securiști duc o luptă acerbă pentru intrarea în turul II

Un avocat francez care îl reprezintă pe Polanski, Hervé Temime, a transmis o declarație către Le Parisien din partea regizorului care neagă cu fermitate toate acuzațiile de viol, arătând că faptele reproșate “care datează de acum 45 de ani nu au fost niciodată reclamate autorităților”.

Valentine Monnier a apărut pe coperta revistei Cosmopolitan în 1977.

Citește și: Mega-lovitură pentru șoferi- Puteți rămâne fără permis un an de zile

Monnier a afirmat că a făcut dezvăluirile pe fondul lansării celui mai recent film regizat de Polanski, ”J’Accuse”.

“Violul e o bombă cu ceas”, a explicat Monnier. “Amintirea nu se șterge. Se transformă într-o stafie care de bântuie și te influențează în cel mai perfid mod”.

Citește și: EXCLUSIV Cazul Caracal, o lucrătură a Serviciilor? Surse din Poliție, în luna septembrie: ‘Înainte de alegeri, apare vreuna din fete’

Polanski a pledat vinovat în 1977, când a fost acuzat de relații sexuale cu o minoră, după ce Samantha Greimer, în vârstă de 13 ani, l-a acuzat că a îmbătat-o și a drogat-o.

A executat 42 de zile de închisoare și a fost eliberat în urma unei înțelegeri. S-a refugiat în Franța când i s-a cerut să execute încă 90 de zile de închisoare, potrivit platformei People.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu face praf Guvernul PNL, după declarațiile premierului Orban: Pun țara în cap mai repede decât ne așteptam

Autoritățile americane au încercat să îl extrădeze fără succes iar cazul nu a fost închis în ciuda faptului că victima de atunci, Greimer, a cerut încheierea demersurilor judiciare.

Regizorul a fost acuzat și în octombrie 2017 că a violat-o pe actrița germană Renate Langer, la Gstaad în 1972. Aceasta avea în acel moment 15 ani. Avocatul regizorului a caracterizat și acele acuzații drept ”lipsite de fundament”.

Citește și: Scandal înainte de alegeri- Reacție după prezentarea filmulețului prezentat de Cumpănașu:’Nu e Luiza. E un impostor!’

Roman Polanski s-a născut în 1933, la Paris și este cunoscut în calitate de regizor, producător, actor și scenarist. A crescut în Polonia. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial familia sa a fost deportată de naziști în lagărul Auschwitz-Birkenau. Numai tatăl său a supraviețuit. Roman a reușit să fie ascuns încă din faza în care familia era închisă în Ghetoul din Cracovia.

A debutat în calitate de cineast în Polonia comunistă, cu scurt-metraje care au avut succes internațional. Primul său lungmetraj, ”Cuțitul în apă”, din 1962 a fost prima producție poloneză nominalizată la premiile Oscar. A emigrat în Franța și a realizat filme premiate la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (”Repulsie” și ”Fundătura”), înainte să se stabilească la Hollywood, în 1968. A regizat în Statele Unite producții importante precum ”Rosemary´s Baby” sau ”Chinatown”.

Citește și: Bomba a fost detonată- Ce urmează să se întâmple cu banii românilor

În 1969, soția sa, care era însărcinată în acel moment, actrița Sharon Tate și patru prieteni de familie au fost uciși în mod brutal de adepții lui Charles Manson, în Los Angeles. A continuat să regizeze filme în Europa și în Statele Unite până când a fost acuzat că a drogat și a violat o minoră în 1977. După ce a părăsit America, a realizat pelicule ca ”Tess”(1979), cu Nastassja Kinski, care i-a adus premii Cesar pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor, iar în 2002 a câștigat trei premii Oscar pentru producția ”Pianistul”, cu Adrien Brody.

Academia Americană de Film a votat pentru excluderea lui Roman Polanski din rândurile sale, în 2018, pe fondul campaniei #metoo.

Citește și: Lovitura încasată de Mircea Badea- Suma pierdută de acesta .