Compania Adidas închide fabricile high-tech din Europa și SUA care folosesc roboţi

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 11-11-2019 15:46

Adidas intenţionează să închidă fabricile high-tech, utilate cu roboţi, din Germania şi Statele Unite, pe care le-a deschis, pentru a aduce producţia mai aproape de clienţi, spunând luni că implementarea unei tehnologii în Asia va fi mai flexibilă şi va genera economii, transmite Reuters, relatează Mediafax.

Citește și: Guvernul condus de Ludovic Orban continuă planul restructurărilor

Fabricile Adidas au făcut parte dintr-o strategie prin care compania îşi propunea să răspundă într-un ritm mai rapid cererii de livrare a noilor modele pe marile sale pieţe şi pentru a contracara salariile în creştere din Asia, dar şi costurile de transport mai mari.

Compania germană de articole de sport nu a oferit detalii cu privire la motivul pentru care închide aceste fabrici ce s-au dovedit a fi costisitoare.

Martin Shankland, şeful operaţiunilor globale de la Adidas, a declarat că fabricile au ajutat compania să-şi îmbunătăţească expertiza în domeniul producţiei inovatoare.

Fondată de cizmarul german Adi Dassler în 1949, Adidas şi-a mutat cea mai mare parte a producţiei din Europa în Asia şi acum se bazează pe mai mult de un milion de muncitori din fabrici, în special în China şi Vietnam. Adidas a declarat, luni, că producţia la cele două fabrici va fi întreruptă p'nă cel t'rziu în aprilie 2020.