A PLOUAT CU AMENZI de la instanță pentru unul din patronii Colectiv - trei amenzi în câteva ore date de instanță

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 14-11-2019 17:05

Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv judecați în dosarul de la Tribunalul București, a primit, joi, trei amenzi, fiecare a câte 2000 de lei.

Dacă inițial, prima amendă a fost dată de un judecător al instanței care a analizat o cerere de recuzare, pentru o excepție ce ar fi fost invocată inutil în proces, în ultima jumătate de oră, magistratul de caz, care îl audia pe fostul primar al sectorului 4 în dosar, a mai dictat două amenzi pe numele lui Mincu.

Concret, după respingerea cererii de recuzare de către un alt judecător, magistratul Mihai Bălănescu a revenit la pupitru și a început audierea inculpaților, primul care a vorbit fiind fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

La finalul declarației lui Piedone lui Mincu i s-a permis să pună întrebări fostului edil. Patronul Colectiv a dorit să afle de la Piedone dacă primăria condusă el la acea vremea avea vreo atribuție de normare a numărului de locuri pe scaune, mai precis dacă primăria putea controla câte scaune să fie în club.

Magistratul a respins inițial această întrebare și i-a explicat detaliat lui Mincu faptul că acuzația din dosar nu are nicio legătură cu întrebarea sa, sau, invers privit, un astfel de răspuns, al potențialei atribuții a primăriei nu are relevanță cu acuzația adusă lui.

Mincu a insistat cu întrebarea iar după ce judecătorul a respins-o din nou a avut o reacție de supărare replicându-i pe ton tăios judecătorului că nu mai are alte întrebări.

„Nu mai am nicio întrebare. Ce întrebări să mai am”, s-a revoltat Mincu. Judecătorul i-a replicat împăciuitor: „Haideți nu vă supărați acum. Nu e cu supărare aici”.

Mincu a spus apoi pe ton revoltat că după o amendă deja primită nu are ce întrebări să pună sau de ce să nu se supere moment în care judecătorul i-a spus că îi dă și el o amendă de 2000 de lei.

Patronul Colectiv a mulțumit pe ton ironic să i-a spus judecătorului că îi observă atitudinea și că nu îl crede imparțial moment în care magistratul i-a mai aplicat o amendă de 2.000 de lei.

La nici un minut după aceea, judecătorul de caz l-a amendat și pe avocatul lui Mincu, cu două mii de lei, după ce apărătorul a întrebat dacă amenda primului magistrat dată clientului său se va contopi cu cele două date de judecătorul de caz.