Israelul se îndreaptă cu viteză spre AL III-LEA rând de ALEGERI ANTICIPATE într-un an

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 20-11-2019 16:56
Actualizat: 20-11-2019 20:36

Avigdor Lieberman, care este considerat "regele jocului" în eforturile de a forma un guvern în Israel, a refuzat să-şi acorde sprijinul vreunuia dintre principalele partide care participă la negocierile în vederea formării unei coaliţii de guvernare, făcând tot mai probabilă organizarea de noi alegeri, pentru a treia oară într-un an, informează miercuri dpa preluată de agerpres.

Vezi și: General american avertizează România: Următorul conflict Rusia - NATO o să fie în Marea Neagră

Lieberman l-a acuzat atât pe premierul Benjamin Netanyahu, când şi pe liderul partidului Albastru şi Alb (Kahol Lavan), Benny Gantz, pentru eşecul ambilor lideri de a găsi un compromis din cauza unor motive personale.

Potrivit informaţiilor din mass-media israeliene, Lieberman a declarat în timpul unei conferinţe de presă că el a depus toate eforturile pentru a forma un guvern de uniune.

Anunţul lui Lieberman l-a lăsat pe Gantz cu mai puţin de 12 ore la dispoziţie din totalul celor 28 de zile care i-au fost acordate pentru a forma un guvern. Gantz a fost mandatat de preşedintele Israelului să formeze o coaliţie guvernamentală după ce Netanyahu nu a reuşit să facă acest lucru. Dacă şi el va eşua, atunci Israelul s-ar putea îndrepta către un scenariu fără precedent - organizarea de alegeri parlamentare pentru a treia oară într-un singur an.

Lider al partidului naţionalist laic Israel Beiteinou, care numără opt deputaţi în noul Parlament, Lieberman ar fi putut face să se încline balanţa, susţinând Likud sau Kahol Lavan.