Barna îi pune condiții premierului Orban pentru a vota bugetul: proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 23-11-2019 06:00
Actualizat: 23-11-2019 00:39

Chestionat dacă votul pentru bugetul elaborat de Guvern va fi condiționat de proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, președintele USR Dan Barna a declarat, vineri, că va avea o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, la începutul săptămânii viitoare, marți sau miercuri, pe această temă, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

„La începutul săptămânii viitoare, probabil marți sau miercuri, o să am o întâlnire cu premierul Orban, în care vom discuta alternativele și poziția Domniei Sale pe acest subiect (alegerea primarilor în două tururi - n.r), dat fiind că cerința respectivă era în acordul politic pe care l-am semnat în Parlament și este acum întărit foarte clar de decizia de astăzi, luată în unanimitate de alianță, de a solicita PNL acest obiectiv”, a afirmat Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că nu va impune o condiție Guvernului pentru modalitatea de implementare a proeictului alegerii primarilor în două tururi.

„Premierul are opțiunea asumării sau a Ordonanței. Avem și în Parlament calea legislativă. Nu o să mergem cu o variantă sau alta, tocmai pentru a lăsa premierului și Guvernului posibilitatea să administreze această abordare, dar necesitatea acestui lucru este una fără echivoc și e una foarte foarte dramatică, tocmai în contextul în care perspectiva anticipatelor nu mai este așa de departe, și în contextual în care vrem să scăpăm România de PSD”, a explicat Dan Barna.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

O condiție prevăzută în acordul politic semnat între USR și PNL, pentru învestirea Guvernului Orban, se referă la implementarea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi.