Polițiștii din Mehedinți au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat care a votat în două secții

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 24-11-2019 18:49

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru fraudă pe numele unui bărbat, de 50 de ani, care duminică a votat în două secţii, informează IPJ Mehedinţi, relatează Agerpres.

Citește și: BEJ Sibiu a decis îndepărtarea unui preşedinte din secţia de votare şi preluarea atribuţiilor sale de către locţiitor deoarece s-a înregistrat vot multiplu

"Infracţiunea constă în faptul că bărbatul, din Brezniţa-Ocol, şi-a exprimat dreptul la vot în două secţii de pe raza judeţului. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Potrivit sursei citate, bărbatul şi-a exercitat prima dată dreptul de vot la o secţie din Drobeta Turnu Severin şi după aproximativ două ore a votat şi la Brezniţa-Ocol.

În judeţul Mehedinţi au fost înregistrate duminică nouă sesizări, din care opt prin numărul unic 112 şi o sesizare directă. Dintre acestea, şapte nu s-au neconfirmat, una este în curs de verificare şi cea de-a treia s-a dovedit a fi o infracţiune.

În judeţul Mehedinţi sunt 290 de secţii de votare, la care sunt aşteptate 231.039 persoane cu drept de vot înscrise pe listele permanente