Parterul şi 3 etaje din blocul din Satu Mare în care a avut loc o explozie au fost reconectate la reţeaua electrică

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 28-11-2019 10:49

Parterul şi trei dintre cele patru etaje ale blocului din municipiul Satu Mare în care a avut loc o explozie au fost reconectate, joi dimineaţa, la reţeaua electrică, a anunţat prefectul Darius Filip, potrivit Agerpres.

"În această dimineaţă (joi dimineaţa n.r.) au fost realimentaţi cu energie electrică locatarii de la parter, etajul 1, etajul 2 şi etajul 4 din blocul din zona Cloşca în care a avut loc ieri după-amiază explozia. Se caută soluţii tehnice pentru punerea sub tensiune a etajului 3. O echipa de la Delgaz Grid verifica instalaţia de gaz a imobilului", a transmis prefectul Darius Filip, pe Facebook. 

Explozia produsă, miercuri, într-un bloc din Satu Mare a fost cauzată de o acumulare de gaze, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.

Citește și: Parada de 1 Decembrie - MApN: În București, defilează 4.000 de militari şi 200 de mijloace tehnice

"Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a deflagraţiei a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinţei, iar sursa de aprindere - flacără deschisă (nu se cunoaşte de la ce era flacăra). Structura de rezistenţă nu este afectată. Urmează să se permită accesul locatarilor în locuinţe însoţiţi de pompieri, pentru a se decide dacă vor rămâne sau solicita cazare. Spaţiile de cazare sunt pregătite. O autospecială cu echipamente specifice de iluminat va rămâne pe timpul nopţii pentru a asigura iluminarea întregului imobil. Alimentarea cu gaz şi energie electrică va rămâne sistată în cursul nopţii", a transmis ISU. 

Potrivit ISU Someş Satu Mare, un bărbat şi o femeie au suferit arsuri, iar alte două persoane, atac de panică. În total, au fost evacuate 25 de persoane. 

Din primele estimări, 11 locuinţe ar fi afectate. Primăria a pus la dispoziţia locatarilor spaţii de cazare, însă aceştia au anunţat că nu au nevoie şi au ales fie să stea în locuinţele lor, fie să stea la rude.