Ștefan Risipițeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, a fost arestat preventiv

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 28-11-2019 15:20
Actualizat: 28-11-2019 16:38

Ștefan Risipițeanu, bărbatul reținut de DIICOT pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu alături de Gheorghe Dincă, o să fie arestat preventiv timp de 30 de zile, a decis joi Tribunalul București. Decizia poate fi atacată cu contestație.

Înainte de pronunțare, avocatul bărbatului, Valentin Vladu, a declarat că nu sunt probe suficiente împotriva clientului său și, dacă se va dispune arestul preventiv, decizia va fi contestată.

Risipițeanu (46 de ani) este acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reținut, cât și Dincă, au violat-o pe tânără.

La 14 aprilie, jurul orei 12, după ce Gheorghe Dincă a răpit-o prin constrângere cu acte de violență pe Melencu Luiza, care aștepta la ocazie, a dus-o la domiciliul acestuia pentru exploatare sexuală în interes personal și a fost surprins de Risipițeanu, a anunțat Giorgiana Hosu, adjunct DIICOT.

Potrivit lui Hosu, Risipițeanu a observat-o pe Luiza Melencu sechestrată în mașină. El făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă. Atunci când a fost reținut, le-a spus anchetatorilor că i-a cerut lui Gheorghe Dincă să intrețină relații sexuale cu tânăra. Bărbatul era folosit de Dincă ocazional la muncile din gospodărie.

El este o persoană fără loc de muncă, fără școală, fără un domiciliu stabil, fără venituri, necăsătorit, fără copii și este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.