Curtea de Apel Târgu Mureş A ABROGAT reînfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 29-11-2019 21:07
Actualizat: 29-11-2019 22:13

Curtea de Apel Târgu Mureş a abrogat, vineri, în prima instanţă, ordinul din 2018 al ministrului educaţiei naţionale privind reînfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”, din Târgu Mureş, potrivit Rador.ro.

Extrasul sentinţei a fost publicat pe portalul instanţelor din România.

Citește și: S-a rezolvat: Nu se poate | Dacian Cioloş, după discuţia cu Ludovic Orban: Anticipatele, singura soluţie

Magistraţii Curţii de Apel au abrogat în întregime trei decizii date în 2018 de ministrul educaţiei naţionale cu privire la această şcoală, în timp ce a patra decizie, care se referă şi la această şcoală, a fost abrogată parţial.

Printre ordinele abrogate se află, pe lângă ordinul privind reînfiinţarea Liceului Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”, şi ordinul dat de ministrul educaţiei naţionale în luna iulie a anului trecut şi care prevede preluarea de către Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” a claselor care anterior au aparţinut liceului catolic, care la acea dată a încetat să mai existe din punct de vedere juridic, precum şi ordinul privind numirea provizorie a lui Tamási Zsolt în funcţia de director al Liceului Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”. Sentinţa poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicarea acesteia.