Dans, parada militară și spectacol de muzică populară, la Craiova de Ziua Națională

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 01-12-2019 13:47

Parada militară la care au participat peste 500 sute de militari din Garniozoana Craiova, soldați polonezi dislocați la Craiova, dar și voluntari însoțiți de câini de salvare a fascinat cele 8.000 de persoane prezente, scrie Mediafax. „Eu îmi doresc să fiu militar, iar prietenul meu jandarm”, a spus un copil.

Dimineață au fost depuse zeci de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din fața Primăriei Craiova. Apoi, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a transmis mesajul premierului Ludovic Orban.

Momentul cel mai așteptat a fost însă parada militară. Peste cinci sute de militari din Garniozoana Craiova, dar și voluntari însoțiți de câini de salvare au defilat prin fața a aproximativ opt mii de oameni care au venit să sărbătorească Ziua Națională a României în centrul Băniei.

Alături de militarii craioveni au defilat și soldații polonezi dislocați la Craiova în cadrul Brigăzii Multinaționale.

Tehnica i-a fascinat pe copii, în special.

“Mie mi-au plăcut jandarmii”, a spus un băiețel

“A fost foarte frumoasă parada. Eu îmi doresc să fiu militar, iar prietenul meu jandarm. Mie mi-a plăcut garda, armata, poliția și jandarmeria antitero”, a spus un alt copil

„Ei vin în fiecare an. Eu, din cauza faptului că lucrez, nu pot să vin de fiecare dată. Astăzi a fost totul perfect. La mulți ani, România!”, a spus un craiovean care a venit la paradă împreună cu cei doi copii ai săi.

„La mulți ani, România!”, a spus și o fetiță.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de peste 100 de voluntari din Craiova, Iordania, Georgia și Franța care au dansat pe muzică populară românească.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară susținut de artiști ai Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova.