Fiul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, Eduardo, suspendat din Partidul Social Liberal

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 04-12-2019 09:57

Fiul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, Eduardo, avut în vedere la un moment pentru postul de ambasador în SUA, a fost suspendat marţi de Partidul Social Liberal (PSL), formaţiunea sa conservatoare, şi ar putea pierde preşedinţia comisiei pentru afaceri externe a camerei legislative inferioare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Eduardo Bolsonaro a fost suspendat pentru o perioadă de un an după ce a încercat luna trecută să-l dea afară din PSL pe fondatorul acestuia, Luciano Bivar, într-o luptă pentru controlul asupra partidului şi care l-a determinat pe preşedintele Bolsonaro să iniţieze crearea unei formaţiuni proprii.

Scindarea l-a lăsat pe preşedintele de extremă dreapta fără o bază formală în Congres (parlament) cu care să-şi promoveze agenda de proiecte legislative vizând reducerea guvernului, combaterea corupţiei, relaxarea regimului armelor şi afirmarea valorilor familiei creştine.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Micul partid PSL şi-a făcut o apariţie surprinzătoare pe scena politică braziliană, devenind al doilea cel mai important din Congres după ce a servit ca platformă pentru campania prezidenţială a lui Bolsonaro anul trecut, pe un val de sentimente conservatoare.

PSL a anunţat că alţi 18 membri au fost sancţionaţi pentru complicitate cu cei doi Bolsonaro într-o luptă acerbă pentru putere în cadrul partidului.

PSL va încerca să-l înlăture pe Eduardo Bolsonaro de la preşedinţia comisiei de afaceri externe a Camerei Deputaţilor, invocând faptul că funcţia a fost atribuită partidului în baza numărului de mandate.