Paul Stănescu vrea ca PSD să aibă un PAPĂ: 'Să luăm exemplul Bisericii Catolice, aşa cum aleg ei Papa'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 05-12-2019 22:36
Actualizat: 06-12-2019 00:11

Secretarul general interimar al PSD, a declarat, joi, la Slatina, că își dorește ca alegerea conducerii partidului să fie făcută după modelul Bisericii Catolice „așa cum aleg ei Papa” și că social-democrații ar trebui să se întâlnească,să discute, iar conducerea să nu mai fie impusă de anumite grupuri, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Paul Stănescu a declarat, joi, la Slatina, că partidul își va alege conducerea în luna februarie când a fost programat Congresul PSD.

„Eu le-am spus colegilor mei: . Pentru că de-a lungul timpului s-au întâmplat foarte multe lucruri, s-au făcut tot felul de cooperative, de grupuleţe. Care au avut cel mai mare număr de adepţi au reuşit să impună conducerea partidului. Cred că a venit momentul în care trebuie să fim, în primul rând, foarte sinceri cu noi", a declarat Paul Stănescu.

Potrivit acestuia, până in februarie 2020, când este programat Congresul PSD și în teritoriu trebuie organizate alegeri, pentru stabilirea conducerii fiecărei organizații județene.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

„Ăsta e un moment zero în care eu insist la colegii mei, acum nu depinde de mine, dar eu insist la colegii mei în CEX ca fiecare organizație județeană să-și aleagă în mod natural liderul, care vor acolo și conducerea organizației", a spus Stănescu.

El a mai declarat că este de acord ca „porțile partidului să fie larg deschise", iar în partid sa vină oameni din toate păturile sociale.