Adrian Ţuţuianu l-a citit pe Klaus Iohannis: 'Vom asista la dezvoltarea conceptului de preşedinte jucător'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 06-12-2019 00:33

Vicepreşedintele PRO România, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Moreni, că în urma alegerilor puterea a ajuns acum într-o singură mână şi, probabil, vom asista în următorii cinci ani la dezvoltarea conceptului de preşedinte jucător.

"Vom asista, probabil, în următorii cinci ani de zile la dezvoltarea conceptului de preşedinte jucător, pe care l-a inventat Traian Băsescu, văd că l-a continuat, în ultimul an mai ales, Klaus Iohannis şi probabil că-l va dezvolta în următorii cinci ani. E un concept care e pe lângă Constituţia României, care prevede un alt rol pentru preşedinte, ca parte a puterii executive. Puterea executivă a fost gândită ca fiind duală preşedinte şi premier cu atribuţii care sunt limitate pentru preşedinte, pornind de la experienţele noastre anterioare anului 1990", a spus Ţuţuianu.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

Acesta adaugă că situaţia pe care Klaus Iohannis o considera negativă în 2014, "toate puterile în aceeaşi mână", acum este pe placul preşedintelui, informează agerpres.ro.

"Vor urma cinci ani de guvernare de dreapta, în care PNL şi domnul Iohannis au în mână toate pârghiile de putere, adică au deja o majoritate parlamentară, au guvern, au preşedintele României, au conducerile la toate serviciile secrete, domnul Iohannis va nominaliza, s-au şi declanşat procedurile legale, responsabilii din Justiţie care astăzi sunt interimari. Practic, suntem într-o situaţie pe care în anul 2014 domnul Iohannis o considera ca fiind negativă, adică toate puterile în aceeaşi mână. Văd că astăzi nu mai e negativă, îi place foarte mult domnului Iohannis această situaţie şi celor din PNL", a afirmat Ţuţuianu.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

El a mai adăugat că la alegeri stânga românească a suferit o înfrângere dură, nu doar prin rezultat, ci şi prin consecinţele pe termen lung.

Adrian Ţuţuianu a participat, joi, la inaugurarea sediului PRO România de la Moreni, judeţul Dâmboviţa, unde a susţinut şi o conferinţă de presă.

Citește și: Decizie grea pentru complicele lui Dincă! Magistrații i-au respins solicitarea azi .