Cristina Neagu, eroina victoriei de senzaţie cu Ungaria, în lacrimi la finalul meciului. Prima reacţie după calificare

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 06-12-2019 14:35
Actualizat: 06-12-2019 14:36

Cristina Neagu a fost eroina României în ultimul meci din al Grupei C în fața naționalei Ungariei. Cea mai bună handbalistă din lume a transformat o lovitură de la 7 metri, cu trei secunde înainte de fluierul de final de partidă, gol care a adus și victoria "tricolorelor", transmite Mediafax.

Deși a fost condusă aproape tot meciul de maghiare, România a reușit să se impună la limită, scor 28-27, și să se califice în grupele principale ale turneului final.

Cristina Neagu, jucătoarea care a adus victoria, a izbucnit în lacrimi, la final. Sportiva în vârstă 31 de ani a marcat 10 goluri în partida contra Ungariei și nu a ratat nicio lovitură de la 7 metri.

La scurt timp după terminarea partidei, Neagu a postat o poză făcută alături de tricolore, pe contul ei de Facebook, însoțită de mesajul:

"Suntem in main round.  Bravo fetelor! #proud" (n.red. - #mândră).

La finalul partidei, selecționerul României, Tomas Ryde, a vorbit despre victoria împotriva maghiarelor, dar și despre ultima faza, care a decis rezultatul final.

"Sunt fericit pentru această victorie. Îmi pare rău pentru echipa Ungariei. Au jucat foarte bine în prima repriză și am încercat să le transmit jucătoarelor mele că o diferență de patru goluri nu e greu de remontat, dar la șase goluri deja e extrem de dificil. A fost o presiune foarte mari pe portarii României, pentru că adversarele noastre aruncau foarte bine.

Trebuie să spun, sincer, pe video, că la ultima aruncare... trebuie să revăd faza. S-au atins și cred că nu a fost nimic. Sunt însă fericit pentru că am câștigat. E normal să apară situații înșelătoare când un meci se desfășoară într-o asemenea manieră. Jocul a fost extrem de corect, nu au existat lovituri dure între jucătoare. Cred că vom avea meciuri foarte grele în grupa principală. Sunt fericit, a fost o luptă bună pentru mine și pentru România", a spus selecționerul României, la conferința de presă, potrivit Digi Sport.