Parlamentul unui stat european a fost EVACUAT: Un miros puternic de excremente a întrerupt o ședință importantă

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-12-2019 19:45
Actualizat: 12-12-2019 20:55

Un miros puternic de excremente a întrerupt joi o sesiune extrem de aşteptată a parlamentului georgian, deputaţii opoziţiei din această ţară aflată în plină criză politică aruncând cu o substanţă neidentificată în incintă, relatează AFP.

Preşedintele parlamentului, Archile Talakvadzé, a acuzat opoziţia că a comis "un atac chimic asupra legislativului", adăugând că sesiunea plenară a fost întreruptă.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Experţi medico-legişti au luat eşantioane de aer din clădire, conform unor imagini ale televiziunii naţionale georgiene.

Sesiunea plenară a putut fi apoi reluată, fiind însă boicotată de opoziţie, informează agerpres.ro.

Citește și: Rareş Bogdan intervine în scandalul momentului: O duduie ignorantă, o persoană care face din xenofobie un titlu de glorie

Parlamentul georgian urma să voteze joi numirea a 14 judecători de la Curtea Supremă, opoziţia spunând că este vorba de "marionete" ale partidului aflat la putere, 'Visul Georgian'.

Georgia este zguduită în ultimele săptămâni de o profundă criză politică şi de manifestaţii frecvente după refuzul partidului 'Visul Georgian' de a vota o reformă electorală promisă anterior.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’

La putere din 2012, 'Visul Georgian' a asistat la scăderea popularităţii sale, pe fondul stagnării economice şi al temerilor de un recul în privinţa democraţiei în această fostă republică sovietică.