Un incendiu, urmat de explozia unei butelii de aragaz, a avut loc într-o gospodărie din Botoșani

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 12-12-2019 21:40

Un incendiu, urmat de explozia unei butelii de aragaz, a avut loc, joi, într-o gospodărie din localitatea Cucorăni din comuna botoşăneană Mihai Eminescu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, anunță AGERPRES.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Potrivit sursei citate, casa afectată de incendiu era locuită de doi fraţi, însă niciunul dintre ei nu a fost victimă a focului sau exploziei.

"Generat, cel mai probabil ca urmare a unui scurtcircuit electric, incendiul s-a extins cu repeziciune după ce una dintre cele doua butelii aflate în interior a explodat, până la sosirea pompierilor. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea forţelor de intervenţie ardeau bunurile din interiorul casei, precum şi o parte din acoperişul casei", a afirmat Lupu.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Oficialul ISU a mai menţionat că pompierii au scos din locuinţa cuprinsă de flăcări cealaltă butelie, eliminând riscul ca şi aceasta să explodeze.