Borussia Dortmund și RB Leipzig au remizat, scor 3-3, în runda cu numărul 16 din Bundesliga

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 18-12-2019 08:25

Borussia Dortmund și RB Leipzig au remizat, marți, scor 3-3, pe "Signal Iduna Park", în runda cu numărul 16 din Bundesliga. În urma acestui rezultat, oaspeții se mențin pe primul loc în campionat, fiind neînvinși de șapte meciuri, potrivit Mediafax.

Borussia Dortmund a fost mai eficientă în prima repriză, reușind să intre cu un avantaj de două goluri la pauză. Julian Weigl, în minutul 23, a deschis scorul pentru gazde, în urma unui șut puternic din afara careului. El a fost urmat de Julian Brandt, în minutul 34, care a primit în careu de la Sancho și l-a învins pe portarul Gulacsi, după ce a realizat o piruetă spectaculoasă.

Situație sumbră pentru România! Gradul de îndatorare a firmelor românești este cel mai ridicat la nivel european

După pauză, RB Leipzig a restabilit rapid egalitatea, în urma a doua reușite care i-au aparținut lui Timo Werner, în minutul 47, respectiv 53. Golgheterul a profitat de două erori majore în defensiva gazdelor și l-a egalat pe Robert Lewandowski în clasamentul marcatorilor din Bundesliga, ambii având câte 18 goluri.

În minutul 55, Borussia Dortmund a revenit în avantaj grație reușitei lui Jadon Sancho, însă RB Leipzig a obținut un punct în urma golului semnat de Patrik Schick, în minutul 78.

În urma acestui rezultat, RB Leipzig a ajuns la șapte meciuri consecutive fără eșec în Bundesliga și se menține pe prima poziție, cu 34 de puncte. De partea cealaltă, Borussia Dortmund se clasează pe locul al treilea, cu 30 de puncte.