Un copil s-a ascuns într-o tufă, după ce s-a pierdut de mamă. A fost găsit de polițistul copiilor pierduți

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 23-12-2019 14:23

Un copil de 8 ani din Brașov s-a ascuns într-o tufă, speriat după ce s-a pierdut de mama lui și se întunecase. Un polițist cunoscut drept „polițistul copiilor pierduți” l-a găsit în 15 minute, alertat de strigătele mamei, potrivit Mediafax.

Aflat în misiune în zona Primăriei Brașov, polițistul local Raul Pușcă a auzit strigătele de disperare ale unei femei, anunță, luni, Primăria Brașov.

Polițistul a aflat că femeia își pierduse copilul de opt ani.

„Îl căutase, însă era deznădăjduită pentru că nu l-a putut găsi cu niciun chip. Experimentat deja în căutarea și găsirea minorilor pierduți în centrul orașului, polițistul local nu a stat pe gânduri și a pornit în căutarea lui, nu înainte însă de a-l da în consemn prin dispecerat. Polițistul local a reușit să îl găsească în mai puțin de 15 minute, spre bucuria mamei și a surorii lui. Copilul a ieșit dintr-o tufă din Parcul Titulescu, unde s-a ascuns de frică din cauză că se pierduse de cei dragi”, arată sursa citată.

Citește și: Cele 5 fete dispărute de la un centru de asistență socială din Târgoviște au fost găsite

„Aventura” familiei a avut loc în weekend, după ora 17.00, când deja se lăsase întunericul și s-a încheiat după ce și tatăl copilului a mers la Primărie unde a scris o scrisoare de mulțumire polițistului local.

Polițistul local brașovean a intrat în atenția publică drept „polițistul copiilor pierduți” prin postările de pe o pagină de Facebook.

Raul Pușcă a devenit cunoscut după un episod din 2016, când un blogger a scris despre un episod emoţionant dntr-un parc din Braşov. Atunci, un alt băieţel s-a rătăcit, iar polițistul a reușit să îi găsească părinţii. Poza cu polițistul care ține de mână băiatul și se plimbă pe aleile parcului în căutarea părinților a fost virală la vremea respectivă, iar postarea de pe Facebook adunase mii de aprecieri şi sute de distribuiri.