Donald Trump a declarat că nu se așteaptă la un conflict cu Teheranul după ce demonstranți proiranieni au atacat Ambasada SUA de la Bagdad

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 01-01-2020 11:28

Președintele american Donald Trump a declarat că nu se așteaptă la un conflict cu Teheranul după ce demonstranți proiranieni au atacat Ambasada SUA de la Bagdad, relatează site-ul cotidianului Times of Israel, potrivit Mediafax.

"Nu preconizez să se întâmple asta", a afirmat Trump, aflat cu ocazia Revelionului la reședința sa de vacanță din Florida, după ce un reporter l-a întrebat în legătură cu posibilitatea unui război cu Iranul.

"Îmi place pacea", a adăugat președintele.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

Liderul american a mai afirmat că situația de la Ambasada SUA din Bagdad a fost "gestionată foarte bine".

Anterior, secretarul Apărării din SUA, Mark Esper, a declarat că aproximativ 750 de militari din cadrul unei unități de reacție rapidă a Diviziei 82 Aeropurtată se pregătesc să fie dislocați în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

De asemenea, SUA au trimis deja la Bagdad o echipă de reacție rapidă formată din pușcași marini cu rolul de a întări dispozitivul de securitate al ambasadei din capitala Irakului.

Proteste violente au izbucnit la sediul Ambasadei SUA din Irak faţă de raidurile aeriene americane împotriva unor grupuri paramilitare proiraniene.