MTS a declarat eligibile 63 de federaţii sportive din 68 care au depus cerere de finanţare - Ce federaţii ar putea rămâne fără bani

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 06-01-2020 15:25

Ministerul Tineretului şi Sportului a declarat eligibile 63 de federaţii sportive naţionale din cele 68 care au depus cerere de finanţare pentru anul 2020, conform unui raport publicat, luni, pe site-ul MTS, potrivit news.ro.

Comisia de evaluare din cadrul MTS s-a întrunit în perioada 20-31 decembrie 2019 şi a analizat cererile depuse la sediul ministerului, stabilind că federaţiile de tenis, aikido, go, hochei pe iarbă şi pescuit sportiv nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru finanţare în 2020.

Citeşte şi: Ioan Hora a semnat cu Gaz Metan Mediaş

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a întâlnit, luni, cu o parte din reprezentaţii federaţiilor sportive naţionale ale căror cereri de finanţare depuse la Ministerul Tineretului şi Sportului au fost declarate eligibile. Ministrul se va întâlni, marţi, cu cealaltă parte a federaţiilor.

Ionuţ Stroe a anunţat că bugetul alocat MTS în 2020 este sensibil egal cu cel din 2019, căruia i se va adăuga un procent de 0,5% din veniturile din accize, iar sumele care vor fi repartizate federaţiilor vor fi anunţate la 13 ianuarie.