Ambasada Iranului la Bucureşti reacționează: 'Nu este doar cea mai mare greșeală a SUA'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 06-01-2020 17:39

Ambasada Republicii Islamice Iran în România condamnă, într-o postare de Facebook „actul terorist și criminal al forțelor americane în urma ordinului oficial al președintelui american (n.r. Donald Trump) privind asasinarea generalului Qasem Soleimani, comandantul Forței Quds a IRGC, și a însoțitorilor săi”, anunță financialintelligence.ro.

De asemenea, Ambasada Iranului precizează că „atacul criminal al SUA nu este doar cea mai mare greșeală a SUA şi o eroare strategică în Asia de Vest, ci este şi contrar dreptului internațional, vizând pe unul dintre cei mai buni oficiali militari ai Iranului găzduiți de o țară independentă de forțele externe printr-o acțiune preventivă, ceea ce este puternic condamnabil și considerat inacceptabil”.

Ambasada Republicii Islamice Iran reamintește rolul proeminent al generalului Qasem Soliemani în lupta împotriva terorismului Daesh (n.r. ISIS), a cărui existență continuă ar fi pus în pericol viața nenumărator vinovaţi, chiar și în Europa.

Citește și: Guvernul Orban lovește în români! Vrea să atace la CCR

Este de aşteptat ca țările care se opun extremismului și extinderii terorismului global să condamne acest act criminal, fiind contrar dreptului internațional, mai precizează Ambasada Iranului la Bucureşti.