Ministrul Justiţiei, anunţ de ULTIMĂ ORĂ: Când va fi gata proiectul de lege privind SIIJ

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 15-01-2020 09:28

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat, miercuri, că se pregătește un proiect de lege privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, care va fi supus dezbaterii publice. Predoiu speră ca până în 1 februarie proiectul să fie gata.

„Următorul pas ar fi să creionăm un proiect de lege pe care să-l trimitem în dezbatere publică și, după, CSM-ului. Ne vom descurca astfel încât în perioada următoare să dezbatem acest proiect. Am dezbătut cu diferiți specialiști din minister despre acest proiect”, a declarat Cătălin Predoiu, la sediul Ministerului Justiției, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului Justiției, efectele demersurilor trebuie analizate cu atenție, mai ales în privința dosarelor instrumentate de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a competențelor.

Până la 1 februarie, acest proiect ar putea fi gata.

Atât Guvernul, cât și ministrul Justiției Cătălin Predoiu au fost criticați la finele anului trecut, de o parte din magistrați, pentru memorandumul depus de cel din urmă în ședința Executivului, care propunea desființarea acestei secții.