Rusia a îndemnat țările din Golf să-și creeze propriul mecanism de securitate colectivă

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 15-01-2020 10:12

Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, a informat miercuri că Moscova a îndemnat țările din Golf să ia în considerare un mecanism de securitate colectivă în regiune și să renunțe la măsuri unilaterale precum sancțiunile, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

"Am sugerat țărilor din Golf să ia în considerare un mecanism de securitate colectivă...începând cu încrederea de a construi măsuri și de a se invita reciproc să participe la exerciții militare", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de securitate desfășurate la Delhi.

Accident MORTAL - Au intervenit o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri

Situația a devenit tensionată în Golf, în urma asasinării generalului iranian Qassem Soleimani, în urma unei operațiuni militare americane și a atacurilor desfășurate de Iran asupra unor baze irakiene în care erau staționate trupe americane.

Serghei Lavrov participă la conferința din Delhi la o zi după ce Marea Britanie, Franța și Germania au acuzat în mod formal Iranul de încălcarea prevederilor acordului nuclear din 2015.

Lavrov a declarat că sancțiunile impuse unilateral reprezintă o problemă în ziua de astăzi. Statele Unite au impus sancțiuni asupra Iranului după ce președintele american Donald Trump a decis retragerea din acordul nuclear.