Bogdan Aurescu, explicații despre situația actuală din Orientul Mijlociu: 'Există preocupări serioase'. Ce spune despre poziția României

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 15-01-2020 12:40
Actualizat: 15-01-2020 13:27

Până în prezent, interesele României şi ale cetăţenilor români nu au fost afectate de situaţia actuală din Irak şi din regiunea Orientului Mijlociu, a declarat, miercuri, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, informează agerpres.ro.

Şeful diplomaţiei române participă la şedinţa comună a Comisiilor pentru Politică externă şi Apărare din Senat, alături de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. Tema audierii celor doi miniştri este situaţia actuală din Orientul Mijlociu.

Președintele Iranului, avertisment grav: 'Trupele europene din Orientul Mijlociu ar putea fi în pericol'


Referitor la această situaţie, Aurescu a apreciat că "există preocupări serioase" iar escaladarea conflictului poate să afecteze situaţia regională.

"Până în prezent, interesele României şi cetăţenilor români nu au fost direct afectate", a spus el. Totodată, Aurescu a subliniat că MAE monitorizează situaţia cetăţenilor români din regiune.

În privinţa poziţiei ţării noastre faţă de conflictul din Orientul Mijlociu, "România s-a coordonat şi continuă să se coordoneze cu partenerii din UE şi NATO", a afirmat ministrul.