ULTIMA ORĂ Rezoluție adoptată în Parlamentul European: 'Situaţia din Polonia şi Ungaria s-a deteriorat'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 16-01-2020 16:29

Situaţia din Polonia şi Ungaria s-a deteriorat după activarea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene, se arată într-o rezoluţie a Parlamentului European.

"Discuţiile cu Polonia şi Ungaria nu au condus încă aceste ţări să se realinieze la valorile fondatoare ale UE", a transmis Parlamentul UE, informează mediafax.ro.

Citește și: Klaus Iohannis a decretat! Fotograful său a fost decorat

Într-o rezoluţie aprobată cu un raport de voturi de 446 la 178, eurodeputaţii notează că rapoartele de evaluare elaborate de Comisia Europeană, de ONU, de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi de Consiliul Europei (CoE) arată că "situaţia atât în Polonia, cât şi în Ungaria s-a deteriorat după activarea Articolului 7(1)".

Eurodeputaţii au atras atenţia că audierile organizate de Consiliul UE în virtutea procedurii declanşate prin Articolul 7 nu sunt constante şi nici structurate. Membrii Parlamentului European au cerut Consiliului UE să abordeze recomandările concrete adresate celor două ţări, pentru a se asigura că legislaţia UE este respectată.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

"Eşecul Consiliului UE de a utiliza concret Articolul 7 continuă să submineze integritatea valorilor comune europene, încrederea reciprocă şi credibilitatea Uniunii Europene ca întreg", precizează Parlamentul UE.