Marcel Ciolacu, reacţie vehementă la anunţul lui Orban că pensiile ar putea să nu crească aşa cum prevedere legea

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 19-01-2020 17:04
Actualizat: 19-01-2020 17:07

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, cere ca PNL să fie "dat jos de la putere imediat", după ce Ludovic Orban a afirmat că nu este 100% sigur că pensiile vor creşte de la 1 septembrie cu 40%, aşa cum prevedere legea.

"În nicio țară civilizată din lumea asta, în care oamenii au o educație economică, civică și nu numai, dacă vine un partid și spune că nu va respecta o lege pe care tot acel partid s-a jurat că a bugetat-o prin proiectul pe care și-a angajat răspunderea, partidul acela nu mai este luat în serios, ci este dat jos de la putere. Imediat! Pentru că orice român care știe că EL ARE OBLIGAȚIA DE A RESPECTA LEGILE ȚĂRII nu poate tolera ca tocmai cei care conduc țara să fie cei care nu respectă legile.

Legile sunt făcute pentru a fi respectate. De toată lumea, inclusiv de cei care – vremelnic! – conduc destinul României.

Evoluția încasărilor și a economiei depinde de competența Guvernului. Te pricepi, stai la guvernare, nu te pricepi, pleci acasă. Dar nu sacrifici legi si oameni. Nu faci anticipate ca să-i păcălești că vei respecta legile după. Românii trebuie să știe că ANTICIPATE = AUSTERITATE!", scrie Ciolacu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, într-un interviu pentru Hotnews, că nu e 100% sigur că pensiile vor crește cu 40% de la 1 septembrie, deși, în prezent, sunt prevăzuți bani la buget pentru majorări.

„Nu e 100%  ( că vor crește pensiile de la 1 septembrie n.r.)  Banii sunt prevăzuți în buget. Depinde de cum evoluează economia. De cum evoluează încăsările bugetare. În momentul în care iei o decizie să crești o pensie,  un salariu, astea sunt chetluieli obligatorii.  După majorare trebuie să ai extrem de multă precauție în luare acestor decizii.