SCM Rm. Vâlcea și CSM București debutează în Liga Campionilor pe 25 ianuarie

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 20-01-2020 22:05

SCM Rm. Vâlcea și CSM București au obținut puncte importante în prima etapă a returului Ligii Naționale de Handbal Feminină, devenită Liga Florilor Mol, astfel că situația în vârful clasamentului a rămas nechimbată, anunță MEDIAFAX.

Campioana en-titre a avut o evoluție solidă pe terenul echipei Dunărea Brăila, reușind să câștige fără dubii, cu scorul de 31-25. Vâlcea s-a desprins la 9 goluri încă din prima repriză. Au excelat interii Mireya Gonzalez – 8 goluri și Iryina Glibko – 6 goluri. Pentru Vâlcea a fost și ultima repetiție înaintea debutului în grupele principale ale Ligii Campionilor cu Krim Ljubljana în deplasare.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

La câteva ore distanță, CSM București a învins HC Zalău cu 27-24, într-o partidă în care Crina Pintea a marcat nu mai puțin de 8 goluri în prima repriză. Și pentru „tigroaice” a fost ultima evoluție pe plan intern înaintea partidei cu FTC Rail Cargo din Liga Campionilor. Ambele reprezentante ale României vor susține primele meciuri din acest an în Liga Campionilor în data de 25 ianuarie.

Pe plan intern, Vâlcea și CSM București sunt la egalitate de puncte (34), dar echipa din capitală va pierde un punct după ce ierarhia va fi actualizată cu excluderea Coronei Brașov.

Măgura Cisnădie și Gloria Bistrița, înfrângeri în Danemarca

În timp ce Vâlcea și CSM București au continuat lupta la distanță în țară, Gloria Bistrița și Măgura Cisnădie au susținut noi meciuri în grupele Cupei EHF. Ambele au jucat în Danemarca și ambele au și cedat.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

În Grupa B, echipa lui Alexandru Weber a suferit o altă înfrângere la scor, 22-33 la Copenhaga. A fost a noua înfrângere consecutivă a Măgurei Cisnădie la acest nivel.

În Grupa C, Gloria Bistrița i-a dat o replică mai bună echipei Odense, dar nu a rezistat decât o repriză. După 9-9 la pauză, formația lui Horațiu Pașca a cedat cu 25-19. Ardelencele sunt însă în grafic pentru o calificare în sferturile de finală. Pentru Gloria urmează returul cu Odense.