Săptămână plină pentru liderii români în relația cu Israelul și comemorarea Holocaustului

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 21-01-2020 17:58
Actualizat: 21-01-2020 19:09

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 21 – 23 ianuarie, o vizită în Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – ”Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism” (Ierusalim, 23 ianuarie 2020).

La rândul său, vicepreședintele Comisiei de Apărare, liberalul Ovidiu Raețchi, a participat, la Auschwitz, în Polonia, alături de o delegație a Parlamentului, la 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz:

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

“La 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz, am depus, din partea României, o coroană la zidul execuțiilor din lagăr, alături de fondatorul Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului, Maximillian Marco Katz, și de o delegație a Parlamentului. Nu mai putem schimba trecutul, oricât de tragic ar fi el. Putem însă să ne asigurăm, printr-o legislație eficientă, implementată cu fermitate, precum și prin educație, că aberația xenofobiei și antisemitismului nu va mai fi niciodată tolerată în Europa și România”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Si premierul Ludovic Orban a fost invitat să participe săptămâna viitoare la comemorările de la Auschwitz.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru .