Informații contradictorii legate de modelul electric de la Dacia

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 22-01-2020 10:21

Un oficial german al companiei Renault a negat posibilitatea apariției în Europa a modelului K-ZE, mașină electrică vîndută acum în China de Renault, sub marca Dacia, conform presei germane.

Compania Renault intenționează să lanseze Twingo electric în 2020, a spus compania. Observatorii se așteptau de fapt la o lansare a pieței în 2021, conform Mediafax.

Uwe Hochgeschurtz, CEO-ul reprezentanție Renault din Germania a declarat presei locale că Dacia nu va lansa pentru moment o mașină electrică pe piață, pentru că aceasta ar putea fi prea scumpă pentru clienții obișnuiți ai mărcii. Dotarea cu GPL este o alternativă sensibilă și accesibilă, a spus oficialul, citat de site-ul golem.de.

Modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai 2019 sub numele de Renault City K-ZE și este vândută în China cu mai puțin de 8.000 de euro.

Anterior o serie de publicații de specialitate au anunțat că K-ZE va fi lansat din 2021 pe continentul european, sub marca Dacia, citându-l pe Olivier Murguet, director de vânzări al grupului Renault. Murguet a explicat că reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare și că actualele Sandero, Logan și Duster sunt vândute cu motoare care produc CO2, așa că modelul K-ZE va purta sigla Dacia.

Specialiștii estimau că modelul K-ZE ar trebui să coste în jur de 15.000 euro fără bonus în Europa, pentru că va avea un nivel mai mare de securitate, elemente de stil revizuite și echipare mai bună.